Nyheter

HV71 "guldfavorit" efter 4-0 mot Färjestad

HV71 fick stämpen "guldfavorit" av C More-experten Arto Blomsten efter att ha fullbordat 4-0-segern mot Färjestad i kvartsfinalen. Tränaren Johan Lindbom hade svar på tal: - Vi är en av fyra, sade han efter 3-2 i den fjärde matchen. HV71 är första lag till SM-semifinal i ishockey.(TT)
Publicerad 24 mars 2017

HV71 är första lag till SM-semifinal i ishockey.

Det blev fyra raka segrar mot Färjestad efter 3-2 i Karlstad på fredagen.

””

Färjestad var i behov av en bra start och hade flera chanser att ta ledningen i första perioden. HV71 drog på sig tre utvisningar i följd och Karlstadlaget hade nära en minut i spel fem mot tre - men förmådde inte få pucken förbi Linus Söderström i bortamålet.

"Åt rätt håll"

När HV71 fick sin första möjlighet i numerärt överläge tog det tio sekunder för Simon Önerud, passningsläggare, och Martin Thörnberg, målskytt, att ordna 1-0.

Skillnaden i powerplay-agerandet kunde knappast ha varit tydligare.

””

När sedan Färjestadsförsvaret gick bort sig fick Filip Sandberg fritt fram. Om Sandbergs 2-0-mål verkade vara början på slutet tycktes Lawrence Piluts projektil till 3-0 innebära ridå för hemmalaget, trots att det då återstod nära två perioder. Pilut finåkte sig fram till skottläge och skickade upp pucken i närmsta krysset, förbi en övergiven Stefan Stéen i Färjestads mål.

Färjestad sprattlade

Med 3-0 i matcher i ryggen och en 3-0-ledning att gå på i den fjärde kvartsfinalen kunde HV71 säkerhetssegla till semifinal - eller?

””

Färjestad sprattlade till en sista gång.

Milan Gulas lyfte in en backhand till 1-3 och Alexander Johansson gjorde det bästa av en sargstuds fram till 2-3 innan andra perioden var över.