Strandberg: "Det är kul att göra mål"

Anfallaren Carlos Strandberg har växt ut till U21-landslagets målkung. Efter två nya mål mot Malta är Malmö FF-spelaren nu uppe i fem fullträffar i EM-kvalet. - Klart att det är kul att göra mål, säger 21-åringen efter 3-0-segern.(TT)
Publicerad 10 oktober 2017

Anfallaren Carlos Strandberg svarade för ett hattrick i kvalpremiären hemma mot Cypern (4-1). I fredags blev Malmö FF-spelaren mållös när Sverige kryssade mot Belgien (1-1), men hemma mot Malta noterades anfallaren för två nya fullträffar.

””

Bildade anfallsduo med Isak

Nu fick MFF-anfallaren bilda anfallspar tillsammans med sin gamla AIK-lagkamrat Alexander Isak, numera i tyska Borussia Dortmund.

””

Isak Ssewankambo gav Sverige ledningen i den första halvleken på Olympia i Helsingborg innan Strandberg utökade till 2-0 i den 50:e minuten. I den 69:e minuten fastställde han slutresultatet till 3-0 på nick - mitt framför ögonen på Alexander Isak.

””

Alexander Isak fick efter målet höra att av Erdal Rakip att inlägget var menat till just Isak.

””

I september fick Isak göra sina första bundesligaminuter för Dortmund, men mer spel än ett fem minuter långt inhopp har han ännu inte fått. Någon ringrostighet kände dock inte Isak.

””

Skrivit A-landslagshistoria

Det var första gången Isak fick starta i U21-landslaget, men anfallaren har tidigare skrivit historia på en högre nivå. Under januariturnén i år blev han Sveriges näst yngste A-landslagsman när han fick hoppa in mot Elfenbenskusten. Därefter fick han starta mot Slovakien och blev då den yngste målskytten i fotbollslandslaget genom tiderna.