Ishak missade straff i Bundesliga-premiären

Mikael Ishak var på väg att få en flygande start i Bundesliga med sitt Nürnberg, som är nykomlingar den här säsongen. Men. . . inte riktigt.(TT)
Publicerad 25 augusti 2018

Mikael Ishak var på väg att få en flygande start i Bundesliga med sitt Nürnberg, som är nykomlingar den här säsongen. Men... inte riktigt. Med fem minuter kvar av full tid i premiäromgången borta mot Hertha Berlin stegade han upp från elva meter i ett läge där hans Nürnberg var i underläge med 0-1. Men svensken bommade den så viktiga straffen och gick miste om hjälterollen. Hertha höll undan och vann med just 1-0. Ishak spelade annars hela matchen.

Inte heller den svenska landslagsbacken Ludwig Augustinsson fick inleda säsongen med en seger. Hans Werder Bremen spelade 1-1 hemma mot Hannover. Theodor Gebre Selassie räddade Bremen undan förlust när han kvitterade med fem minuter kvar av matchen. Felix Beijmo, Djurgårdens tidigare högerback som är ny i Bremen den här säsongen, fanns inte med i truppen.

Isaac Kiese Thelin fick dock Bundesligadebutera, när han i den 64:e minuten hoppade in för Bayer Leverkusen borta mot Mönchengladbach. Det hjälpte dock inte då Gladbach, med Oscar Wendt på planen, vann med 2-0.