Nyheter

Kanes kanonad kirrade krossen

Om torsdagen var trist med uttåg i Europa League mot belgiska Gent efter ett självmål så var Harry Kanes söndagseftermiddag betydligt roligare. När domaren Jon Moss blåste för halvtid i mötet mellan Tottenham och Stoke i Premier League-fotbollen var ställningen 4-0 till "Spurs". Kane?(TT)
Publicerad 26 februari 2017

Om torsdagen var trist med uttåg i Europa League mot belgiska Gent efter ett självmål så var Harry Kanes söndagseftermiddag betydligt roligare. När domaren Jon Moss blåste för halvtid i mötet mellan Tottenham och Stoke i Premier League-fotbollen var ställningen 4-0 till "Spurs". Kane? Han hade gjort de första tre målen - 14:e, 32:a och 37:e minuten - och dessutom spelat fram Dele Alli till 4-0-målet.

Den andra halvleken blev visserligen mållös, men det spelade nog mindre roll. Tottenham gick - åtminstone tillfälligt, då Manchester City var spelledigt och har en match mindre spelad - i och med segern upp till andra plats i tabellen. Och Harry Kane avancerade till delad skytteligaledning, med Evertons Romelu Lukaku, på 17 fullträffar. Zlatan Ibrahimovic har för övrigt gjort 15 mål.