TT-Sport

Kiese Thelin: "Klart jag vill spela från start"

TT-Sport Artikeln publicerades

Förra sommaren körde han extra på egen hand. I år är Isaac Kiese Thelin redo för VM. - Det är klart jag vill spela från start, säger han inför VM-genrepet mot Peru. Delar av förra sommaren handlade om extrapass tillsammans med Nabil Bahoui och Azrudin Valentic.(TT)

Delar av förra sommaren handlade om extrapass tillsammans med Nabil Bahoui och Azrudin Valentic. Träningar som då handlade om att "vara redo om något skulle hända".

Till slut hände något.

Isaac Kiese Thelin lånades ut från Anderlecht till Waasland-Beveren, hittade rätt i den mindre belgiska klubben, gjorde 16 mål på 30 matcher i serien och sedan petade han in ytterligare tre mål i playoff-spelet.

Resultatet: 25-åringen blev uttagen i Sveriges VM-trupp.

– Jag fick förtroendet i klubben direkt och har fått spela varje match. Det kom några mål i början och sedan rullade det på, säger han.

Full av självförtroende

Nu är Kiese Thelin en av förbundskapten Janne Anderssons fyra anfallare och konkurrerar med den hittills och på förhand givna duon Ola Toivonen och Marcus Berg. Närmast jagar han speltid i genrepet mot Peru och efter matchen i Göteborg handlar det om gruppspelsmatcherna mot Sydkorea, Tyskland och Mexiko.

– Jag hoppas att jag har samma chanser som de andra anfallarna att få starta, att få spela. Jag kommer från en stark säsong i Belgien, med 19 mål, och jag är full av självförtroende, säger han.

Borde du få starta?

– Efter min säsong, så absolut.

Slösar inte energi

Kiese Thelin har tagit med sig formtoppen till landslaget. Under lägerdagarnas träningar i Stockholm och Båstad har han briljerat med säkra avslut, har ständigt varit målfarlig i matchspel och dessutom hade han Sveriges bästa chans i det mållösa mötet med Danmark.

Enligt anfallaren är allt följden av utvecklingen i klubblaget.

– Det är lite av varje, men framför allt att vara på rätt plats och söka rätt ytor för att vara farlig, för att göra mål. Jag har blivit lugnare, jag har fått lite mer erfarenhet helt enkelt och slösar inte så mycket energi på onödiga löpningar, säger han.