Kramer tog EM-silver: Känns underbart

Andreas Kramer glänste i försök och semifinal. Han höll bra även i EM-finalen på 800 meter. Svensken tog silver i Berlin. - Att få passera mållinjen som tvåa med Kszczot och Bosse var underbart , säger 21-åringen. I både försök och semifinal ledde Andreas Kramer loppen från start till mål.(TT)
Publicerad 11 augusti 2018

I både försök och semifinal ledde Andreas Kramer loppen från start till mål. I EM-finalen gjorde han precis som i de två tidigare loppen, gick till täten direkt. Men det kunde ha slutat illa redan på första varvet.

””

"En bra resa"

Efter knappt ett varv gick den regerande världsmästaren Piere-Ambroise Bosse förbi.

””
””

Polacken Kszczot tog sitt tredje raka EM-guld.

Av bara farten tangerade Kramer sitt nysatta svenska rekord, 1.45,03. Med tanke på att första varvet var långsamt, 53 sekunder, var det en mycket bra tid, en knapp halvsekund långsammare än Kszczots 1.44,59.

””

"Ett lopp i taget"

Efteråt gjorde Kramer ett halvt ärevarv draperad i den svenska flaggan och sökte upp familjen som var på plats på Olympiastadion.

””

När 21-åringen satte svenskt rekord i EM-genrepet i Karlstad och då spurtade förbi flera starka löpare fick han det kvitto han ville ha till EM. Ändå åkte han inte till Berlin med några medaljförhoppningar.

””

Fick samma känsla

Trots att Kramer överraskande vann både försöksloppet och sitt semifinalheat, var det säkert inte många som trodde på 21-åringen i finalen. Han hade aldrig tidigare sprungit en mästerskapsfinal på seniornivå. Men guldet i U23-EM i fjol gav mersmak.