Lagkapten Jedinak sköt Australien till VM

Australien är som näst sista lag kvalificerat till fotbolls-VM i Ryssland nästa år. Efter 0-0 mot Honduras i första matchen vann Australien med 3-1 i returen på hemmaplan. Lagkaptenen Mile Jedinak blev stor hjälte genom att ligga bakom samtliga mål i den andra halvleken.(TT)
Publicerad 15 november 2017

Australien är som näst sista lag kvalificerat till fotbolls-VM i Ryssland nästa år.

Efter 0-0 mot Honduras i första matchen vann Australien med 3-1 i returen på hemmaplan. Lagkaptenen Mile Jedinak blev stor hjälte genom att ligga bakom samtliga mål i den andra halvleken. Först sköt han en frispark som styrdes in i mål via Honduras Henry Figueroa i den 54:e minuten. Han fortsatte med att sätta två straffmål inom loppet av 13 minuter för att säkert bärga VM-kvalbiljetten. Honduras Alberto Elis reducerade på tilläggstid.

Natten till torsdag avgörs om Peru eller Nya Zeeland blir sista lag att ta sig till VM 2018.