TT-Sport

Lindgren inför hemmatävlingen: "Stort stöd"

TT-Sport Artikeln publicerades

Fredrik Lindgren ligger på andra plats i VM-tabellen 20 poäng efter ledande britten Tai Woffinden efter halva säsongen. Inför starten av andra halvan av GP-säsongen, i Målilla på lördagskvällen, är svensken laddad. "Jag kan bara fokusera på mig själv och göra mitt absolut bästa.(TT)

Lindgren inledde VM-säsongen riktigt bra, men tappade lite till Woffinden i senaste tävlingen i Cardiff där han inte nådde semifinalen. I Målilla behöver han täppa igen något av avståndet till britten.

"Jag ska göra allt jag kan i varje tävling, men jag ser bara till nästa tävling. Jag känner stort stöd från de svenska fansen och ska göra mitt absolut bästa för att göra dem stolta och ge dem något extra", säger Lindgren.

Han är väl bekant med banan i Målilla som var hans svenska hemmaplan mellan 2006 och 2013 då han representerade Dackarna.

"Självklart känner jag banan bra, jag har dock inte varit där i år och kört. Men det är bana jag trivs att köra på", säger han inför lördagens tävling i Målilla.

Lindgren kommer till lördagens tävling fylld av självförtroende efter att ha kört hem sitt första individuella SM-guld i speedway i lördags i Eskilstuna.

"Jag hade varit mer avslappnad om jag hade vunnit förut. Nu var jag storfavorit, men det var skönt att lyckas speciellt som det blev ett avgörande heat. Det var skönt att äntligen få lyckas med något jag velat göra".