Nyheter

Succétrio bakom Linköpingssegern

Linköpings succétrio Jakob Lilja, Andrew Gordon och Derek Roy låg bakom bortasegern, 3-1, över HV71 i den första åttondelsfinalen. - Nu fungerade det riktigt bra, säger Jakob Lilja. Lilja säger att kedjan komponerades i början av säsongen och inledde starkt.(TT)
Publicerad 12 mars 2018

Lilja säger att kedjan komponerades i början av säsongen och inledde starkt.

””

Lilja såg till att LHC fick en drömstart i matchen med sitt 1-0-mål.

””

Efter knappt sex minuters spel var det 2-0 till LHC och då var det Andrew Gordon som styrde in Almen Bibic skott. Pierre Engvall reducerade till 1-2 för HV, men det var LHC som dominerade den första perioden.

””

"Bra anfall"

HV71 kom tillbaka i den andra perioden, men gästerna hade ändå bra koll på händelseförloppet.

””

Han skulle även vara inblandad när LHC avgjorde matchen med sitt 3-1-mål i den tredje perioden. Lilja spelade fram Derek Roy som inte gjorde något misstag.

””

Domarna gjorde en videogranskning för att vara säkra på att Derek Roy inte sparkade in pucken.

””

Ska vara hetare

Därmed har Linköping ett bra utgångsläge inför onsdagens andra match på hemmaplan mot ett HV71 som har ansetts vara favoriter i den här åttondelsfinalen.

””

Han är fullt medveten om att HV71 och Linköping har mötts fem gånger den här säsongen och vid samtliga tillfällen har bortalaget vunnit. Det är inget gott omen för LHC inför den andra matchen.