Messi Barcelonas hjälte

När Barcelona är illa ute brukar Lionel Messi kliva fram. Söndagens bortamöte med Atlético Madrid var inget undantag. I den 87:e minuten satte Messi 2-1 för Barcelona, vilket också blev slutresultatet.(TT)
Publicerad 26 februari 2017

När Barcelona är illa ute brukar Lionel Messi kliva fram. Söndagens bortamöte med Atlético Madrid var inget undantag.

I den 87:e minuten satte Messi 2-1 för Barcelona, vilket också blev slutresultatet.

Rafinha gav gästerna ledningen med 25 minuter kvar att spela, men Atlético kvitterade kort därefter genom Diego Godin. Därefter tog alltså Messi över showen och såg - med sitt matchavgörande mål - till att lätta på trycket på tränaren Luis Enriques axlar.

Real Madrid var illa ute i kvällsmatchen borta mot Villarreal. Underläge med 0-2 med mindre än halvtimme kvar. Då reducerade Gareth Bale i 64:e minuten. Tio minuter senare utjämnade Cristiano Ronaldo på straff. Och tio minuter ordnade Alvaro Morata segermålet 3-2.

Segern innebär att Real Madrid lånade ut serieledningen till Barcelona i blott några timmar. Huvudstadslaget är en poäng före Barcelona och har dessutom en match tillgodo på tabelltvåan.