Meyer ordnade SSK:s efterlängtade seger

Nicolai Meyers målform håller i sig - och den här gången ledde det till en efterlängtad seger för Södertälje.(TT)
Publicerad 13 februari 2019

Den 25-årige dansken stod för tre av målen i 5-2-mötet hemma med Västerås, och såg därmed till att klubben fick sin första trepoängare efter en tyngre tid med fem raka förluster i hockeyallsvenskan.

Meyers andra mål, i powerplay efter 17.05 minuter av andra perioden, betydde 3-2 till Södertälje och nästan sex minuter in i tredje satte han 4-2 innan lagkompisen Sebastian Höglund verkligen säkrade poängen med 5-2 i tom bur. Med segern fortsätter Södertälje att ha greppet om tabellens sista plats i slutspelsserien.

Serieledaren AIK, vars fyra senaste matcher har gett raka segrar och den imponerande målskillnaden 20-7, lyckades inte alls borta mot Tingsryd. Efter att ha hämtat upp 0-2 till 2-2, avgjorde hemmalagets Max Novak med 3-2-målet efter en minut av tredje perioden.

AIK fortsätter dock att toppa tabellen, en poäng före Oskarshamn och har hela 14 poäng ner till trean Leksand.