Nederländerna körde över Tyskland med 3-0

En kanonträff från Ole Selnæs gav Norge segern med 1-0 mot Slovenien i Nations League-fotbollen. Tyskland åkte på kvällens stjärnsmäll - 0-3 borta mot Nederländerna. Det var på tilläggstid i första halvlek som Ole Selnæs slog till och ordnade Norges seger på Ullevål.(TT)
Publicerad 13 oktober 2018

Det var på tilläggstid i första halvlek som Ole Selnæs slog till och ordnade Norges seger på Ullevål. AIK-norrmannen Tarik Elyounoussi föll i straffområdet och ropade på straff, men i stället studsade bollen ut till Selnæs, som från distans dunkade in en riktig vänsterpärla på halvvolley.

Tidigare i matchen utspelade sig otäcka scener när Luka Kranjc nickade ihop med Markus Henriksen. Slovenen blev liggande länge på planen och fick bäras ut på bår med nackstöd, men efteråt kom lugnande rapporter om att Kranjc inte var allvarligt skadad.

För Norge innebar 1-0 lagets sjätte raka hemmatriumf under blågule förbundskaptenen Lars Lagerbäck. I Nations League har norrmännen så här långt två segrar och en förlust.

Nederländerna har haft några tunga år sedan VM-bronset 2014, men kanske är på rätt väg igen. I Amsterdam togs en jätteskalp när Tyskland - nu mållöst i tre raka tävlingsmatcher - besegrades med 3-0. Virgil van Dijk nickade in 1-0 i första halvlek och Memphis Depay och Georginio Wijnaldum nätade i slutminuterna.

Namnet Joseph Luis Chipolina är inte lika bekant hos fotbollspubliken, men han skrev in sig i historieböckerna med sitt straffmål borta mot Armenien. Chipolinas fullträff var matchens enda och betydde att hans Gibraltar vann en tävlingslandskamp för första gången.