Rasmus Lindgren till sjukhus i kryssmatch

AIK är fortfarande obesegrat i allsvenskan efter 1-1 mot Häcken i Göteborg. Häcken drabbades av fyra skador. Lagkaptenen Rasmus Lindgren fördes till sjukhus, sedan han olyckligt fått ett hårt skott i huvudet från nära håll. Lagen var bäst i var sin halvlek i kvällssolen på Hisingen.(TT)
Publicerad 23 maj 2018

Lagen var bäst i var sin halvlek i kvällssolen på Hisingen.

Häcken ägde första halvtimmen, med stundtals mycket fint och rörligt passningsspel, och fick också ett tidigt ledningsmål. AIK slog en okontrollerad passning i sidled på egen planhalva. Den hamnade hos Paulinho, med gott om yta. Brassen avancerade och sköt 1-0 vid bortre stolpen, hans sjunde mål i årets serie.

””

Hård cykelspark

Häcken kunde ha gjort något mål till i början, men så blev det inte.

I 40:e minuten lyckades AIK:s pigge anfallare Tarik Elyounoussi med en snygg cykelspark i straffområdet. Det knallhårda skottet träffade Häckens lagkapten och mittback Rasmus Lindgren i huvudet på ett par meters avstånd. Lindgren segnade ner och tvingades bryta matchen.

””
””

Huvudskydd

Rasmus Lindgren fick en hjärnskakning även 2016, och bröt näsan i en träningsmatch förra säsongen.

””

AIK var vassast efter paus. I 55:e minuten kvitterade Anton Salétros med ett vänsterskott efter ett snyggt anfall.

””

Två avstängda

Häckens otur med skador fortsatte. Både ex-AIK-aren Viktor Lundberg och Daleho Irandust tvingades utgå. På tilläggstid fick Paulinho hjälpas ut med en axelskada.

Dessutom blir två viktiga mittfältare i Häcken, Alexander Faltsetas och Erik Friberg, avstängda mot Östersund på lördag efter varningar i AIK-matchen. Å andra sidan kommer Moestafa El Kabir tillbaka efter sin avstängning.

Onsdagens match var det 14:e allsvenska mötet i rad mellan lagen utan seger för Häcken.