TT-Sport

Oro för bråk stoppar flera franska matcher

TT-Sport Artikeln publicerades

Ytterligare tre fotbollsmatcher i den franska ligan i helgen ställs in av säkerhetsskäl. Matcherna Monaco-Nice på fredag, Angers-Bordeaux på lördag samt söndagens St Etienne-Marseille kommer att spelas vid ett senare tillfälle.(TT)

Ytterligare tre fotbollsmatcher i den franska ligan i helgen ställs in av säkerhetsskäl. Matcherna Monaco-Nice på fredag, Angers-Bordeaux på lördag samt söndagens St Etienne-Marseille kommer att spelas vid ett senare tillfälle.

Våldsamma protester mot bland annat skattehöjningar på bensin har skakat Frankrike de senaste tre helgerna och ligan befarar att oroligheter kan uppstå i samband med matcherna.

Sedan tidigare är matcherna Paris SG-Montpellier och Toulouse-Lyon, som både skulle ha spelats på lördag, inställda av samma anledning. Ytterligare sex matcher finns på spelprogrammet, det är oklart om dessa kommer att spelas.

Kravallerna i flera franska städer har varit de mest omfattande på årtionden. I Paris greps hela 412 människor i helgen, hundratals har skadats och flera dödsfall har rapporterats.