TT-Sport

Rapp mot tung förbundsroll

TT-Sport Artikeln publicerades

Förra landslagsspelaren Anna Rapp ser ut att få en tung post i det Internationella Handbollförbundet (IHF). Det svenska förbundet skriver på sin webbplats att Rapp under helgens kongress i Turkiet väntas bli vald till kassör, och därmed även bli den första kvinnan någonsin att ingå i IHF:s exekutivkommitté.(TT)

Förra landslagsspelaren Anna Rapp ser ut att få en tung post i det Internationella Handbollförbundet (IHF). Det svenska förbundet skriver på sin webbplats att Rapp under helgens kongress i Turkiet väntas bli vald till kassör, och därmed även bli den första kvinnan någonsin att ingå i IHF:s exekutivkommitté.

"Någon måste ju vara först och det skulle så klart vara både roligt och inspirerande att vara första kvinna där", säger hon till svenska handbollsförbundets webbplats.

Inför kongressen i turkiska Antalya är Rapp den enda kvarvarande kandidaten till posten som kassör. Hon måste formellt godkännas av kongressens drygt 400 deltagare innan hon tillträder tjänsten.

Som spelare gjorde Anna Rapp 158 landskamper. Hon vann flera SM-guld med Skuru och utsågs 1999 till årets spelare i Sverige.