Amerikan sänkte Örebro med måldubbel

Hemmapremiär och publikfest i en kokande Behrn arena. Men Rögles nyförvärv tystade Örebropubliken. Först kvitterade Bryan Lerg och sedan tryckte han in slutresultatet 4-3. - Han avgör med två fina mål, men jag tror att han kan ännu bättre, säger Rögles assisterande tränare Mikael Gath.(TT)
Publicerad 24 september 2016
””

Efter åtta proffssäsonger i Nordamerika och några matcher i NHL fick alltså den 30-årige amerikanske centern presentera sig på allvar i Rögletröjan.

Med sina två mål såg Bryan Lerg också till att Rögle tog säsongens första trepoängare i SHL - laget förlorade så sent som i torsdags hemmapremiären mot Växjö.

Och Rögles segertrend mot Örebro håller i sig. Förra säsongen vann Örebro bara första hemmamatchen, övriga tre trepoängare hamnade hos Ängelholmsklubben.

””

Men Örebro började bäst - och efter tre minuter tryckte kaptenen Viktor Ekbom in matchens första mål i krysset.

””

Efter elva minuter utnyttjade Rögles Patrick Cehlin en av chanserna när han snärtade in 1-1 bakom Örebros målvakt Julius Hudacek. Men ganska omgående rundade brorsan Libor Hudacek gästernas bur och gav Örebro återigen ledningen. Elva minuter in i andra perioden presterade stjärnvärvningen Tom Wandell sig för hemmapubliken när han ökade på Örebros ledning till 3-1, detta efter en rejäl uppåkning av Daniel Viksten. Men tre minuter innan andra periodpausen tryckte Christopher Liljewall in 3-2 i nättaket, i spel fem mot fyra.

””

Mikael Gath är inne på samma linje och tror att just den mentala styrkan kan vara nyckeln den här säsongen:

””

Och det visade Rögles inte mist  i den tredje perioden när forwarden Bryan Lerg började sin show samtidigt som Örebro drog på sig utvisningar.

Tio minuter före slutet kvitterade Lerg från nära håll, även det målet i spel fem mot fyra. Och när knappt tre minuter återstod av ordinarie tid fastställde också Bryan Lerg slutresultatet till 4-3, också det målet kom i numerärt överläge.