Nyheter

Historiska Mittag: "Det är häftigt"

Med en sträckt vrist och ett volleyskott i nättaket skrev tyskan Anja Mittag historia. Rosengårdsanfallaren är först i historien att nå 50 Champions League-mål. - Det är häftigt. Det betyder också att man är rätt gammal, säger 32-åringen med ett leende.(TT)
Publicerad 11 oktober 2017

Det 50:e målet kom i den 37:e minuten hemma mot Cluj i returen av 16-delsfinalen i Champions League-fotbollen. Lagkaptenen Caroline Seger nickade ner bollen och Anja Mittag klippte till direkt på volley med en sträckt vrist. Bollen seglade läckert in i nättaket.

””
””

"Bara chansade"

Målet i sig var också något för historieböckerna.

””

TT: Minns du ditt första CL-mål?

””

Mittag återvände till Rosengård i våras och har tidigare hunnit med att representera Turbine Potsdam, LdB Malmö (numera Rosengård), Paris Saint-Germain och Wolfsburg i den europeiska klubbfotbollen. Hon har dock väntat en stund på milstolpen. Det 49:e målet gjorde hon för PSG borta mot Örebro i november 2015.

””

Målet betydde 1-0 mot rumänska Cluj. I andra halvlek rann Rosengård iväg mot en stabil 4-0-seger, utan att glänsa, efter att även Iva Landeka, Hanna Folkesson och Glódis Viggósdóttir nätat. Sammanlagt gick Rosengård vidare till åttondelsfinal med 5-0.