TT-Sport

Straffas efter rasistiska uttalanden

TT-Sport Artikeln publicerades

Den tidigare Chelsea- och Newcastle-anfallaren Demba Ba - som nu spelar i den kinesiska klubben Shanghai Shenhua - blev utsatt för rasistsiska glåpord under en ligamatch mot Changchun Yatai i förra veckan. Det var i slutet av andra halvlek som Ba hamnade dispyt med Changchun Yatais mittfältare Zhang Li.(TT)

Den tidigare Chelsea- och Newcastle-anfallaren Demba Ba - som nu spelar i den kinesiska klubben Shanghai Shenhua - blev utsatt för rasistsiska glåpord under en ligamatch mot Changchun Yatai i förra veckan. Det var i slutet av andra halvlek som Ba hamnade dispyt med Changchun Yatais mittfältare Zhang Li. Då ska Li ha yttrat sig rasistiskt mot Ba.

Nu väljer det kinesiska fotbollsförbundet att stänga av Li i sex matcher och han får även böta 42 000 yuan, motsvarande 55 000 kronor.

"Enligt våra disciplinära koder så kommer det kinesiska fotbollsförbundet att behandla varje kränkning av bestämmelserna allvarligt för att upprätthålla god ordning på planen", skriver förbundet i ett uttalande.