TT-Sport

Mörk start på Tre Kronors träning

TT-Sport Artikeln publicerades

Tre Kronor möttes av ett kompakt mörker i sin sista träning före OS-säsongens första landskamp mot Tjeckien. Ett större strömavbrott i Örebro släckte ned hela arenan. - Det kändes precis som om det var regisserat. Precis när vi skulle börja första övningen så släcktes det ned.(TT)

– Det kändes precis som om det var regisserat. Precis när vi skulle börja första övningen så släcktes det ned. Men det var bara att bita ihop en halvtimme och komma tillbaka. Grabbarna gjorde ett bra jobb och satte nytt fokus på saker och ting, sade förbundskapten Rikard Grönborg om avbrottet.

Det handlade om ett större strömavbrott i Örebro. Nerikes Allehanda rapporterade att 60 000 elkunder drabbades.

Tre Kronors träning blev en halvtimme kortare än planerat, 90 minuter i stället för två timmar.

– Men vi hann göra det vi skulle, sade Grönborg.

Tre Kronor spelar sin första landskamp i Karjalaturneringen mot Tjeckien i Örebro.

– Baserat på när vi mötte dem i fjol kommer de att komma ut ganska hårt, de spelar lite annorlunda än vad man är van att tjeckerna gör. Så vi förväntar oss mycket skridskoåkning, vilket förhoppningsvis ska passa oss bra, sade Grönborg.

Inga av de fyra spelare - däribland Frölundabacken Rasmus Dahlin - som spelar Champions Hockey League-matcher på tisdagskvällen spelar mot Tjeckien. De ansluter till de två återstående matcherna i Helsingfors, mot Kanada på fredag och mot Finland på lördag.