Nyheter

Dahlin satte tonen i seger mot Anaheim

Rasmus Dahlin gjorde sitt fjärde mål, det första inför hemmafansen, och Linus Ullmark storspelade i målet när Buffalo slog Anaheim i NHL-hockeyn. Stjärnrookien Dahlin satte tonen i Buffalo, genom att snärta in 1-0 i powerplay i slutet av första perioden mot Anaheim.(TT)
Publicerad 23 december 2018

Stjärnrookien Dahlin satte tonen i Buffalo, genom att snärta in 1-0 i powerplay i slutet av första perioden mot Anaheim. Och Linus Ullmark fortsatte med att hålla tätt matchen ut, han räddade 40 skott, vilket ledde till en komfortabel hemmaseger med 3-0.

””
””

24 för Landeskog

Gabriel Landeskog, som har gjort flest mål av NHL-svenskarna hittills denna säsong, fullbordade sitt andra dussin nästan gratis - i en grötig powerplay-situation damp pucken ner framför honom och han kunde från nära håll stöta in den bakom Arizonas Adin Hill.

Det innebar reducering till 2-4, men hans Colorado förlorade ändå matchen med 4-6.

Oliver Ekman-Larsson och Niklas Hjalmarsson fick varsin assist för Arizonas två avslutande mål.

I Toronto fick Andreas Johnsson lite turligt målpoängen när ett skott från Mitch Marner for via svensken in i mål, vilket innebar 2-1 i mötet med New York Rangers. Johnsson fick även två assist i matchen, som slutade 5-3 till kanadensarna.

Seger för Sundqvist

Med sitt sjätte mål för säsongen fastställde Oskar Sundqvist i tredje perioden slutresultatet 3-1 när hans St Louis slog Calgary. Elias Lindholm fick en assist vid Calgarys reduceringsmål i första perioden.

När San Jose tog emot Los Angeles Kings noterade Erik Karlsson assist vid båda hemmalagets mål. Men gästerna vann matchen med 3-2.

Även William Karlsson i Vegas fick två assist. Men det hjälpte föga när Phillip Danault gjorde hattrick, och gästande Montréal vann matchen med 4-3.

Washington slog Ottawa med 4-0. Nicklas Bäckström noterade en assist vid 2-0-målet.