Nyheter

Svenska mästarlaget utslaget ur CHL

Bäst i Sverige - men inte i närheten av Europatronen. SM-guldlaget HV71 är utslaget ur Champions Hockey League efter 0-3 borta mot tjeckiska Trinec i den sista gruppspelsomgången.(TT)
Publicerad 10 oktober 2017

HV71 var tvingat att vinna matchen under ordinarie tid för att ta sig vidare till åttondelsfinal men fick en mardrömsstart. Vladimir Svacina gjorde 1-0 för hemmalaget efter lite mer än en minut och Jiri Polansky utökade till 2-0 innan det hade gått tio minuter av första perioden. Bohumil Jank satte 3-0 i tom bur.

Trinec gör i och med segern tyska Mannheim sällskap i åttondelsfinal från grupp D.

Övriga svenska lag i turneringen - Malmö, Växjö, Brynäs och Frölunda - var klara för avancemang inför den sista gruppspelsomgången. Ett par gruppsegrar låg dock fortfarande i potten.

För Brynäs såg gruppsegern väldigt länge ut att vara säker. Till och med när München kvitterade till 2-2 på slutet i numerärt överläge kändes förstaplatsen i gruppen fortfarande klar.

Men i den absolut sista sekunden styrde Maximilian Daubner pucken - i mål.

3-2 till München, efter en extra titt på matchklockan och en videogranskning - och en sensationellt och snöpligt tappad gruppseger för Brynäs.

””

För Malmö blev det dock gruppseger utan någon större dramatik. 3-0 mot tjeckiska Brno säkrade förstaplatsen i grupp B för skåningarna.

Frölunda var redan klar gruppetta inför avslutningen, men avslutade i stil med en 3-1-vinst borta mot franska Gap Rapaces.