Nyheter

Svenskarna tog Carolina till seger

Eddie Läck, Elias Lindholm, Viktor Stålberg och Victor Rask. Carolinas svenskar såg till att ta laget till en 3-0-seger mot Ottawa i NHL-ishockeyn. Eddie Läck släppte inte in ett enda av Ottawas 34 skott på mål och utsågs till en av matchens bästa spelare.(TT)
Publicerad 25 februari 2017

Eddie Läck släppte inte in ett enda av Ottawas 34 skott på mål och utsågs till en av matchens bästa spelare. Det var första gången den här säsongen som Läck lyckades mura igen målet och den nionde gången i NHL-karriären, som han höll nollan.

Matchen var Läcks sjätte den här säsongen, då han varit borta från isen efter att ha drabbats av hjärnskakning under träning både i november och i januari. Vinsten är den första på nästan tre veckor för laget.

Målvakten hade inte mycket att göra i första perioden.

””

Det var i matchens andra period som de övriga svenskarna i Carolina glänste som mest. 2-0-målet kom från Elias Lindholm, som fick en passning nära vänstra målstolpen och satte pucken bakom Craig Anderson i Ottawas målbur.

Viktor Stålberg fastställde slutresultatet 3-0 i andra periodens sista minut, hans nionde mål för säsongen, efter en assist från Victor Rask.

John Klingberg firade sin 200:e match med Dallas genom att kvittera till 2-2 i andra perioden mot Arizona. Matchen slutade 5-2 till Dallas.

Mikael Backlund gjorde Calgarys 2-1-mål i matchen mot Florida, som slutade 4-2. Det blev hans 19:e NHL-mål för säsongen.