Nyheter

Sverige krossade Norge - 9-1 i innebandy-VM

Gillar du innebandy och roliga Norgehistorier? Då uppskattar du troligen också resultatet i Sveriges möte med grannlandet i VM i Prag. Blågult krossade norrmännen och vann med 9-1 efter en ensidig tillställning.(TT)
Publicerad 3 december 2018

Gillar du innebandy och roliga Norgehistorier? Då uppskattar du troligen också resultatet i Sveriges möte med grannlandet i VM i Prag.

Blågult krossade norrmännen och vann med 9-1 efter en ensidig tillställning. Sverige gick fram till 3-0 i första perioden, men förbundskaptenen Mikael Hill var så långt inte överdrivet nöjd och kallade insatsen för "mellanmjölk" när han intervjuades i Kanal 9:s sändning.

Det uttalandet säger kanske en del om klasskillnaden.

I andra perioden varvade Sverige upp: Jonas Adriansson lekte in en straff till 4-0, Simon Palmén spädde på till 5-0 innan Albin Sjögren fyllde på med två mål inom loppet av två minuter.

I slutperioden hann Kim Nilsson sätta sitt andra mål och det såg ut att sluta 9-0, men Måns Parsjö-Tegnér lyckades inte hålla nollan. Norge reducerade med endast fyra sekunder kvar av matchen.

Sverige avslutar gruppspelet mot Danmark på tisdagen.