Sverige piskat att vinna efter U21-förlust

Sverige måste vinna mot Belgien i oktober. U21-landslagets första kvalförlust, 0-1 mot Turkiet, gjorde vägen till fotbolls-EM något svårare. - Vi ska göra allt för att klara det, säger förbundskapten Roland Nilsson till C More.(TT)
Publicerad 11 september 2018

Det blev en oväntad förlust på hemmaplan för det svenska U21-landslaget, då redan avhängda Turkiet lämnade Helsingborg med 1-0 och tre poäng i bagaget.

Sverige, med Alexander Isak och Joel Asoro som anfallsduo, skapade en del chanser men saknade skärpa i första halvlek. I stället fick publiken på Olympia se ett bollskickligt Turkiet komma loss längs den svenska vänsterkanten innan Kubilay Kanatsizkus stötte in ett ledningsmål i den 32:a minuten.

””

Alexander Isak kom nära att kvittera, men sköt ovårdat och utanför.

Roland Nilssons mannar hade det svårare i andra halvlek och Sverige fick avsluta matchen med en man mindre, då Filip Dagerstål fick en hård smäll i duell med Turkiets målvakt och därefter satt av de sista fem ordinarie minuterna på bänken.

Då Belgien vann sin match mot Ungern med säkra 3-0 kommer det krävas vinst i gruppens sista match - en seriefinal mot just Belgien - då lagen möts 16 oktober för att det ska bli gruppseger. Förlust eller oavgjort där innebär att Sverige får hoppas på en plats i playoff.