Tätare i toppen i hockeyallsvenskan

Oskarshamn slog tabellettan Västerås och Tingsryd tog klivet upp bredvid tvåan AIK - det blev tätare i toppen på hockeyallsvenskan efter fredagens matcher. Oskarshamn tog sin femte seger och den mest meriterande i höst efter 4-2 mot Västerås, som åkte på sitt andra nederlag.(TT)
Publicerad 9 oktober 2015

Oskarshamn slog tabellettan Västerås och Tingsryd tog klivet upp bredvid tvåan AIK - det blev tätare i toppen på hockeyallsvenskan efter fredagens matcher.

Oskarshamn tog sin femte seger och den mest meriterande i höst efter 4-2 mot Västerås, som åkte på sitt andra nederlag. En bra start låg bakom hemmasegern. Oskarshamn hade gjort sina fyra mål redan när fem minuter av andra perioden hade spelats.

I den haltande tabellen leder Västerås fortfarande, men bara två poäng före AIK, som har en match mindre spelad, och Tingsryd. Tingsryd fick med sig tre poäng från Malmö efter klara 5-1 mot Pantern. Joakim Högberg gjorde två av målen för Tingsryd, som är trea med sämre målskillnad än AIK.

Leksand fick till en efterlängtad målfest då laget slog tillbaka Asplöven med 6-1. Sex spelare delade på målskyttet och redan efter första perioden stod det 3-0. Leksand tog sig en bit från bottenträsket och är två poäng efter Pantern.