Tränareffekten kom direkt - och blev total

Örebro krossade topplaget Frölunda - och tog säsongens största seger efter 7-1 på hemmais. Samtidigt bröt närkingarna en mardrömssvit som varat i över en månad. - Det här betyder väldigt mycket. Klubben ville få en förändring, säger Örebros nye huvudtränare Niklas Eriksson.(TT)
Publicerad 6 december 2018

Det har hänt en hel del i Örebro som gått tungt i SHL. På tisdagen sparkades huvudtränaren Niklas Sundblad och assisterande Petri Liimatainen. I stället har alltså den assisterande tränaren Niklas Eriksson tagit över huvudansvaret. Vid sin sida har Eriksson fått klubbikonen Henrik Löwdahl som flyttats upp från J18 och dubble OS-guldmedaljören Jörgen Jönsson.

Succé direkt

Och den nya tränartrion som gjorde premiär i båset såg direkt till att det blev fullständig succé när Örebro krossade Frölunda och tog första trepoängaren sedan vinsten hemma mot HV71 den 1 november.

Men Örebros nye huvudtränare vill inte höra talas om någon Niklas Eriksson-effekt.

””

Efter en kvart gjorde centern Rodrigo Abols första målet när skottet letade sig in mellan benen på gästernas målvakt Johan Gustafsson.

I andra perioden exploderade Örebro.

Full fart framåt

Ganska omgående ökade Marcus Weinstock på hemmaledningen när han tryckte in 2-0 i öppen bur efter att Frölunda drällt med pucken i egen zon. Extra skönt för Weinstock som varit avstängd i fem matcher efter en ful tackling på Rögles Ted Brithén. Men strax därefter reducerade Frölundaforwarden Pathrik Westerholm distinkt i powerplay. Efter knappt halva matchen ökade Nick Ebert på Örebros ledning när han satte in 3-1 i spel fem mot fyra. Och direkt därefter tryckte Jere Sallinen in 4-1.

Innan andra periodpausen ordande också Tom Wandell femettan - ett riktigt drömmål då han med en lång backhanddragning gick runt Frölundakeepern och lade in pucken i målet.

Knappt fem minuter in i tredje perioden satte tvåmålsskytten Marcus Weinstock 6-1 förbi olycklige Johan Gustafsson i Frölundas bur. 7-1 ordande till sist poängkungen Aaron Palushaj och amerikanen gjorde därmed sin tredje poäng i matchen.

Frölundas tränare Roger Rönnberg var mäkta irriterad och besviken efter matchen.