Tre måldebutanter fixade ny Brynässeger

Utklassningsseger borta i första kvartsfinalen. Och tajt hemmaseger (3-2) i den andra - tack vare mål av en trio förstagångsmålgörare i slutspel.(TT)
Publicerad 20 mars 2017

25-åringen var med när Brynäs tog SM-guld 2012 och gör alltid ett hästjobb i defensiven. Men att just han av alla skulle avgöra kvartsfinal två var det knappt spelbara odds på.

Simon Bertilsson SHL-debuterade säsongen 2008-2009 och hade fram tills i höst gjort ett eller noll mål i seriespelet per säsong.

I den här upplagan av grundserien blev det dubbelt upp, mål mot Rögle i november och mot Örebro i februari. Och så nu ett tredje i kvartsfinal nummer två, efter att Linköpingsbacken Kristian Näkyvä tappat pucken och skyttekungen Kevin Clark snappat upp den:

””

Skönt mål

TT: Ni hade tappat ledningen och matchen i andra, känslan när du vände tillbaka i början av tredje?

””

Men det var som sagt inte bara Simon Bertilsson som lyckades göra sitt första slutspelsmål i karriären.

Brynäs samtliga tre målskyttar gjorde detsamma.

Först ut, Linus Ölund, som öppnade målskyttet i Gavlerinken i början av andra perioden med en riktigt fräckis.

19-åringen stod snett bakom målet och vallade i sin andra slutspelsmatch i karriären in pucken via Linköpingsforwarden Niklas Fogström och förbi helt ställde Marcus Högberg.

Kanonkvittering

Backen Jonathan Pudas var sedan spelare nummer två att få in sitt första slutspelsmål i karriären.

Linköping - som visade upp en helt annan bestämdhet i såväl passningsspel som skytte i den här matchen - hade i det läget vänt och tagit ett litet grepp om matchen i mitten av andra perioden.

Men den 23-årige Brynäsbacken Pudas - som är inne i sitt livs första SM-kvartsfinal - kvitterade 3.28 in i tredje perioden till 2-2 med en rejäl kanon.

Sedan kom då Bertilssons segermål som innebär att Brynäs nu står på 2-0 i matcher när kvartsfinal tre tar vid på onsdag i Linköping.