Tredje gången gillt för Davidsson

Mållös i de två första matcherna efter hemkomsten från NHL-försöket i Columbus. Det blev tredje SHL-matchen gillt för Jonathan Davidsson som sköt två mål i Djurgårdens 7-4-seger över Timrå. - Väldigt skönt. Jag har spelat två matcher som jag tyckte gick så där, nu kändes det lätt igen, sade han.(TT)
Publicerad 13 oktober 2018

Davidsson utnyttjade två frilägen i en svängig match mot Timrå.

Djurgården tog ledningen tre gånger - men den pigga nykomlingen, som tagit SHL med storm, kvitterade varje gång.

Fjärde gången satte Djurgården in segerrycket då laget gick från 4-4 till 7-4 i sista perioden.

När Jonathan Davidsson sköt 6-4 efter en högklassig individuell prestation var Timrå ett slaget lag. Då hade 13.44 spelats av tredje perioden. Davidsson snodde pucken från Timråbacken Marcus Hardegård vid egen blålinje och åkte i ensamt majestät mot gästernas målvakt Niklas Svedberg som han överlistade med en backhand.

"Ingen nytta"

Första friläget fram till 1-0 avslutade han distinkt med ett handledsskott i krysset.

Jonathan Davidsson var en av de sista forwardsspelarna som ratades från Columbus i NHL, men han säger att han inte känner dubbla känslor över att vara tillbaka hemma där han ju spelar i samma kedja som yngre brorsan Marcus.

””

Saknar "Acke"

Nu saknas bara att Axel Jonsson Fjällby också vänder hemåt från spel i AHL så är succékedjan från förra säsongen återsamlad.

””

Även Daniel Brodin blev tvåmålsskytt i ett Djurgården som är sylvasst framåt, men gjorde en del misstag i egen zon. Timrå visade, trots förlusten, varför laget överraskat alla och plockat poäng i fem av åtta matcher så här långt.

Nykomlingen utmanade ett starkt Djurgården, trots en mardrömsstart med 0-2 efter drygt fem minuter och underläge flera gånger.