Grahn mot trendbrott i Luleå?

I Brynäs förlorade Sara Grahn fem raka kvartsfinalserier. I Luleå, grundserievinnaren och det regerande mästarlaget, har målvakten fått en start som mycket väl kan leda till ett efterlängtat trendbrott.(TT)
Publicerad 13 februari 2019

I Brynäs förlorade Sara Grahn fem raka kvartsfinalserier.

Första kvartsfinalmötet mot AIK slutade med en storseger, 6-0, och 30-åringen fick en lugn afton med endast 13 skott att stoppa.

Vid sidan av Grahns hållna nolla storspelade även tremålsskytten Emma Nordin.

27-åringen satte 2-0-målet i powerplay efter 11.21 av första perioden och i början av andra ökade hon på till 2-0. Tredje målet gjorde Nordin med 2.28 kvar av matchen, vilket blev Luleås sista för kvällen.

Storseger blev det även för tabellsexan Djurgården i bortamötet med trean Linköping. Efter en mållös första period inledde Josefine Holmgren målskyttet som slutligen ledde till klara 5-0. Josefin Bouveng stod för två av målen.

Övriga resultat: Modo-Brynäs 4-1 och Leksand-HV71 2-3.

På lördag ställs klubbarna mot varandra igen. SDHL-kvartsfinalerna spelas i bäst av fem matcher.