TT-Sport

Tung Romaförlust mot bottenlaget Spal

TT-Sport Artikeln publicerades

I slutet av oktober vann Spal mot Robin Olsens Roma - sedan dess har bottenlaget bara vunnit ytterligare en match av 18. Men när lagen möttes igen tog Spal ännu en gång tre poäng i en grinig tillställning som slutade 1-2. Förlusten var den nygamle tränaren Claudio Ranieris första.(TT)

På en månad har Romas säsong gått från svajig med positiva inslag till att hänga på en väldigt skör tråd. Och inte blev det bättre när laget även förlorade mot bottengänget Spal med 1-2 efter att Spals anfallare Andrea Petagna satte segermålet på straff.

Robin Olsen gick åt rätt håll men var ändå inte nära att rädda straffen. Den svenske målvakten var även involverad i ett gruff på väg in till halvtidspausen.

Segern var Spals blott andra sedan slutet av oktober då laget slog just Roma med 2-0 och innebar tre mycket viktiga tre poäng för Spal, som därmed skapar en viss distans ner till Empoli och Bologna i bottenstriden.

I nuläget är det Filip Helanders Bologna som innehar den sista nedflyttningsplatsen före Chievo och Frosinone.

För nygamle Romatränaren Claudio Ranieri var det däremot ett tungt tapp i kampen om fjärdeplatsen, som innebär direktspel i nästa års Champions League.

Ranieri vann sin första match vid rodret mot Empoli förra helgen.