TT-Sport

Turkisk landslagsback riskerar fängelse

TT-Sport Artikeln publicerades

Mellan ett och två år i fängelse. Det anser åklagare att Caner Erkin, vänsterback i Besiktas och turkiska fotbollslandslaget, ska straffas med efter en verbal attack på en domare. Det rapporterar den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia.(TT)

Mellan ett och två år i fängelse. Det anser åklagare att Caner Erkin, vänsterback i Besiktas och turkiska fotbollslandslaget, ska straffas med efter en verbal attack på en domare. Det rapporterar den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia.

Det var den 23 oktober i derbyt mot Istanbul BB som 29-årige Erkin - som har gjort över 50 A-landskamper och tidigare även tillhört Inter - fick ett gult kort, vilket han protesterade livligt mot. Caner Erkin fortsatte sedan sin domarsågning i bland annat direktsändning i tv-kanalen Habertürk, vilket ska ha fått åklagare att inleda en förundersökning.

Enligt Anatolia kommer Erkin - som straffades med sex matchers avstängning av det turkiska fotbollsförbundet för incidenten - att förhöras inom kort. Han förnekar anklagelserna som riktas mot honom.