TT-Sport

Tyskland räds inte mardrömmen

TT-Sport Artikeln publicerades

Tyskland har aldrig vunnit mot Italien i ett mästerskap. Men det rör inte den regerande världsmästaren i ryggen. - Vi lider inte av något italienskt trauma, säger förbundskaptenen Joachim Löw. Fyra förluster och fyra oavgjorda. Det är Tysklands segerlösa facit i mästerskapsmatcher mot Italien.(TT)

Fyra förluster och fyra oavgjorda. Det är Tysklands segerlösa facit i mästerskapsmatcher mot Italien. På lördag möts de för nionde gången i de stora fotbollssammanhangen: EM-kvartsfinal på Matmut Atlantique i Bordeaux.

– Det som hänt är som kallt kaffe. En nybryggd espresso är godare, och jag hoppas det smakar bättre på lördag, säger Tysklands förbundskapten Joachim Löw.

Senaste mästerskapsmötet mellan stornationerna var EM-semifinalen (1-2) i polska huvudstaden Warszawa för fyra år sedan. Då avgjorde Mario Balotelli med två vackra mål. Den omtalade italienske anfallaren är inte med i årets namnmässigt mer anonyma Italien.

– Jag lägger inte ner så mycket energi på det förgångna, i dag är de ett helt annat lag. Det vi måste göra är att vara ödmjuka och försiktiga. Vi ska hålla bollen längs marken, säger Löw.

Kanske ligger det något i Löws "de är ett helt annat lag". För när nationerna möttes i en träningsmatch i mars vann Tyskland med klara 4-1 i München.

Spionen Khedira

En som inte spelade i landskampen senast var Sami Khedira. Tysklands centrala mittfältare, som till vardags spelar i Juventus, får en nyckelroll på lördag. I den italienska mästarklubben spelar 29-åringen nämligen med Italiens solida defensivkvartett: målvakten Gianluigi Buffon och försvararna Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci och Giorgio Chiellini.

– Jag kommer att prata mycket med Sami. Han ser dem på träning varje dag och vet hur de reagerar när de sätts under press, säger Joachim Löw.

"Måste spela bättre"

Både Tyskland, regerande världsmästare, och Italien, vice Europamästare, imponerade i förra veckans EM-åttondelsfinaler. Tyskland körde över Slovakien med 3-0 och Italien visade taktisk briljans när regerande Europamästaren Spanien besegrades med 2-0.

Sammantaget har Italien imponerat mer än Tyskland hittills, något som förbundskapten Joachim Löw är högst medveten om.

– Vi har inte spelat tillräckligt bra för att vinna den här turneringen. Nu måste vi spela bättre, säger han.