Utland sänkte IFK Kalmar: "Riktigt roligt"

Utland kom in och sänkte Kalmar Hon började på bänken, men när första halvlek var över hade Lise-Marie Utland gjort två mål för sitt FC Rosengård.   - Det var inte riktigt planen att jag skulle komma in så tidigt, men det var riktigt roligt.(TT)
Publicerad 21 april 2018

För IFK Kalmar var det den första allsvenska matchen i Kalmar någonsin. De spelar sina matcher på lilla Gröndals IP i stället för Guldfågeln arena där Kalmar FF:s herrar håller till. Det var soligt, 1 400 på läktarna som kommer från Kalmar ishall, och på besök var ett lag fullt av världsstjärnor.

Rosengård och IFK Kalmar möttes på försäsongen, då vann Rosengård med 8-1. Nu var det seriematch och naturgräs. Det gjorde att IFK Kalmar klarade av motståndaren något bättre.

””

"Sådant älskar jag"

Men det var väldigt mycket Rosengård framför allt i första halvlek.

””

Hon fick komma in efter en halvtimme då Anja Mittag, som gjorde första målet, fick kliva av med en knäskada.

””

Hennes första mål kom på nick.

””

Andra målet kom på tilläggstid i andra halvlek.

””

"Riktiga skitmål"

IFK Kalmar var rejält tillbakatryckta i första halvlek och hade mycket svårt att ens få till ett anfall.