TT-Sport

Vegas och Karlsson skrev historia

TT-Sport Artikeln publicerades

Vegas är klart för Stanley Cup som det första NHL-lag som når slutspelet under sin första säsong. Samtidigt nådde William Karlsson milstolpen 40 mål. - Otroligt skönt att äntligen få göra det där 40:e målet, säger Karlsson. I den historiska matchen besegrades Colorado med 4-1.(TT)

I den historiska matchen besegrades Colorado med 4-1.

Karlsson gjorde sista målet i tom kasse med bara 16 sekunder kvar av matchen.

– Jag visste att jag hade chansen, men jag hade haft några lägen tidigare under matchen utan att lyckas göra mål, så säker var jag inte, säger Karlsson till Expressen om sin möjlighet att göra mål när Colorado tog ut målvakten.

– Det var en bra kväll för både mig och laget nu när vi säkrade slutspelsplatsen.

Han är den tionde svensken att göra 40 mål under en säsong och den första sedan Daniel Sedin säsongen 2010-2011. Karlsson ligger fyra i NHL:s målliga just nu.

– Jag har haft en bra säsong, helt enkelt. Liksom hela laget. Och vi är inte nöjda nu utan kommer att vara taggade under de återstående matcherna i serien och inför det slutspel som väntar, säger han.

Karlsson svarade även för två assist.

Vegas är det tredje laget från Western Conference att bli klart för Stanley Cup efter Nashville och Winnipeg. I Eastern Conference är Tampa Bay och Boston slutspelsklara.