Viktig seger för jagande Chicago

När Toronto tog emot Chicago i NHL-ishockeyn blev det en match med två ansikten. När röken lagt sig stod Chicago som segrare med 5-4. Chicago inledde strålande offensivt och hade 4-0 innan den första perioden var över. Hemmapubliken buade ut sina idoler, som gjorde en blek insats.(TT)
Publicerad 14 mars 2019

Chicago inledde strålande offensivt och hade 4-0 innan den första perioden var över. Hemmapubliken buade ut sina idoler, som gjorde en blek insats. Det skadedrabbade laget - Kasperi Kapanen tvingades avstå i sviterna av en hjärnskakning och blev den senaste i raden av Toronto-spelare på skadelistan - missade flera passningar och tappade pucken titt som tätt.

Lagets danske målvakt Frederik Andersen plockades av isen till andra perioden, men i stället för en reducering kunde Chicago utöka ledningen till 5-0. Först då vaknade Toronto, och med halvannan minut kvar av perioden gjorde Andreas Johnsson viktiga 1-5.

I tredje perioden låg hemmalaget på för ytterligare reduceringar, och de trillade in en efter en. Publikens burop förbyttes i påeldande rop och när inbytte målvakten Garret Sparks plockades ut prickade John Tavares in 4-5 i det numerära överläget. Men närmare än så kom inte Toronto.

””
””

Trots förlusten har Toronto fortfarande ett grepp om en plats i Stanley Cup-slutspelet. Det har däremot inte Chicago, som är ett av fyra lag som jagar Dallas och Arizona, som nu har wildcard-platserna i Western conference.

Om Chicago ska nå slutspel bör den fyra matcher långa segersviten antagligen även sträcka sig över de kommande matcherna mot Colorado och Arizona.