Wawrinka klar för tredje omgången

Andy Murray har fått en tuff inledning på Franska mästerskapen. I andra omgången tvingades den andraseedade britten till en ny femsetare för att ta sig vidare i turneringen. Andy Murray fick slita hårt redan i den första omgången mot den 128-rankade tjecken Radek Stepanek.(TT)
Publicerad 25 maj 2016

Andy Murray fick slita hårt redan i den första omgången mot den 128-rankade tjecken Radek Stepanek. Och det blev ingen enklare match när Murray ställdes mot hemmaspelaren Mathias Bourgue som fått ett wild card till turneringen och som är placerad på 164:e plats på ATP-rankningen.

"Otroligt bra"

Murray vann programenligt första set enkelt, men sedan vann den 22-årige fransmannen två raka och satte press på världstvåan. Andy Murray tog sig dock samman, räddade tre breakbollar i det första gamet i fjärde set och vann de följande seten med 6-2, 6-3.

””

Veteran väntar

I nästa omgång ställs Murray mot 37-årige Ivo Karlovic, som genom att besegra Jordan Thompson, Australien, blev den äldste spelaren på 25 år som nått tredje omgången i turneringen. Kroaten vann med 12-10 i avgörande set i en match som pågick i fyra och en halv timme.

Regerande mästaren Stan Wawrinka fick slita i fem set i sin första match i Franska mästerskapen. I andra omgången gick det betydligt enklare för den schweiziske tennisstjärnan.

Tredjeseedade Wawrinka slog ut japanen Taro Daniel i raka set, 7-6 (9/7), 6-3, 6-4, och ställs nu mot hemmaspelaren Jeremy Chardy i tredje omgången.