TT-Utrikes

Britterna skjuter på omröstning om regering

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Brittiska drottning Elizabeth II kommer formellt att öppna parlamentet och läsa upp regeringsförklaringen först den 21 juni. Det är två dagar senare än planerat, enligt officiella källor.(TT)

Brittiska drottning Elizabeth II kommer formellt att öppna parlamentet och läsa upp regeringsförklaringen först den 21 juni. Det är två dagar senare än planerat, enligt officiella källor.

Uttalandet kommer från Andrea Leadsom, konservativ politiker som är nyutnämnd för att ansvara för regeringens kontakter med underhuset i parlamentet. Hon sade inget om huruvida Theresa May skulle ha nått en överenskommelse om att sitta kvar som premiärminister, efter att ha förlorat majoriteten i parlamentet i valet i förra veckan.

Enligt källor till Sky-news har May ännu inte lyckats sy ihop en överenskommelse om stöd i parlamentet från det nordirländska unionistpartiet DUP. En DUP-talesperson säger till Reuters att förhandlingarna fortfarande pågår.

May har tidigare aviserat att hon söker stöd hos DUP, ett konservativt parti med stöd hos Nordirlands protestanter, för att bilda en minoritetsregering.