TT-Utrikes

Turister saknas efter båtolycka i Thailand

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Minst en person har omkommit och ett flertal saknas, huvudsakligen kinesiska turister, sedan en båt med ett 90-tal passagerare förlist söder om Phuket i Thailand. Båten ska ha kapsejsat som en följd av stormigt väder med upp till fem meter höga vågor.(TT)

Guvernören i Phuket, Noraphat Plodthong, säger att 49 människor, över hälften av passagerarna, fortfarande får hjälp av räddningsbåtar. En person ska ha påträffats drunknad.

Tv-bilder tagna vid en pir i Phuket visar hur chockade turister kurar ihop sig i filtar samtidigt som vårdpersonal tar sig an skadade.

Båten var på väg tillbaka till Phuket från Koh Racha vid 16-tiden lokal tid när stormen slog till. Kaptenen på båten, Somjing Boontham, säger i en tv-intervju att upp till fem meter höga vågor svämmade över båten och fick den att kantra.

– Så jag skickade någon för att ge dem flytvästar. . . De var alla kinesiska turister - förutom två farang, sade han och syftade på den inhemska beskrivningen på västerlänningar.

I en liknande händelse i samma område förliste en båt med 39 passagerare som en följd av det ostadiga vädret. Samtliga passagerare ska ha räddats, uppger räddningsmyndigheten i Bangkok.