TT-Utrikes

Flygkrasch i Mexiko - överlevande söker hjälp

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Ett flygplan har kraschat i delstaten Durango i centrala Mexiko, rapporterar mexikanska medier. Tv-bilder visar stjärtpartiet av ett plan med rök från nedslagsplatsen. Enligt redaktionen Milenio har en del överlevande kunnat ta sig till en motorväg i närheten för att söka hjälp.(TT)

Enligt redaktionen Milenio har en del överlevande kunnat ta sig till en motorväg i närheten för att söka hjälp. Mexikos transportminister uppger på Twitter att planet hade 97 passagerare och fyra besättningsmän.

Det finns än så länge inga officiella siffror över antal skadade eller eventuella döda, meddelar Durangos guvernör på Twitter. Det mexikanska flygbolaget Aeroméxico försöker få uppgifterna bekräftade.

Planet är av Embraermodell och kan ta 100 passagerare, men det är inte bekräftat hur många som fanns ombord. Det var på väg till Mexico City och vädret var dåligt.

Planet kraschade kort efter start från den internationella flygplatsen i delstatens huvudstad, som också heter Durango. Det tog mark någon mil från flygplatsen.