TT-Utrikes

Försökte tända eld på hemlös man

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Polisen i Tyskland jagar två unga män som försökt tända eld på en hemlös man på Münchens centralstation, rapporterar Die Welt. De två gärningsmännen tog först bilder på sig själva tillsammans med den berusade mannen, som halvlåg på en bänk och sov.(TT)

Polisen i Tyskland jagar två unga män som försökt tända eld på en hemlös man på Münchens centralstation, rapporterar Die Welt.

De två gärningsmännen tog först bilder på sig själva tillsammans med den berusade mannen, som halvlåg på en bänk och sov. Därefter kastade de en cigarett i en plastpåse som han hade bredvid sig, och tände sedan eld på innehållet i påsen med en tändare. Innan de flydde med ett pendeltåg stannade de två kvar och väntade på att branden skulle ta sig.

Förbipasserande lyckades släcka branden och tillkalla hjälp över en nödtelefon på perrongen. Tack vare det fick offret inga skador.

I december 2016 inträffade ett liknande fall i Berlin, då sju pojkar och unga män tände eld på en hemlös man i tunnelbanan. En av dem, en 21-åring, dömdes senare till nästan tre års fängelse för grov misshandel.