TT-Utrikes

Hamas-medlem skadad i sprängning i Libanon

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En medlem i den palestinska islamiströrelsen Hamas skadades när en sprängladdning detonerade i hans bil i staden Saida i södra Libanon. Enligt sjukhuskällor fick Mohamed Hamdan, också känd som Abu Hamza, svåra skador i benen och kördes till sjukhus där han opererades.(TT)

En medlem i den palestinska islamiströrelsen Hamas skadades när en sprängladdning detonerade i hans bil i staden Saida i södra Libanon. Enligt sjukhuskällor fick Mohamed Hamdan, också känd som Abu Hamza, svåra skador i benen och kördes till sjukhus där han opererades.

Hans BMW förstördes i söndagens sprängning i ett bostadsområde, och tjock rök steg i en pelare över staden. Efteråt stod det utbrända bilvraket på en parkeringsplats.

Vem eller vilka som ligger bakom attacken är oklart. Den shiamuslimska Hizbollah-rörelsens tv-station al-Manar beskriver Hamdan som viktig i Hamas, och rapporterar att Israel var ute efter honom.

Hamas har styrt Gazaremsan sedan 2007 men ska enligt ett avtal lämna över den administrativa kontrollen till den internationellt erkända Palestinska myndigheten.

I och omkring Saida finns två av Libanons totalt tolv palestinska flyktingläger.