TT-Utrikes

Nytt efterskalv i Nordkorea

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En mindre jordskalv har inträffat i ett område i Nordkorea i närheten av den plats där landet tidigare genomfört kärnvapenprov. Enligt Sydkorea var skakningarna naturliga, och del av efterskalv som skakat regionen efter det senaste, kraftfulla testet.(TT)

En mindre jordskalv har inträffat i ett område i Nordkorea i närheten av den plats där landet tidigare genomfört kärnvapenprov.

Enligt Sydkorea var skakningarna naturliga, och del av efterskalv som skakat regionen efter det senaste, kraftfulla testet.

Skalvet hade magnituden 2,7 och inträffade enligt Sydkoreas vädermyndighet på tre kilometers djup i norra Hamgyong-provinsen, i närheten av testanläggningen Punggye-ri.

Enligt amerikanska USGS var magnituden 2,9, på fem kilometers djup.

Världen är på tårna sedan Nordkoreas senaste kärnvapentest i början av september, som orsakade ett skalv med magnituden 6,3, enligt USGS.

Det var landets sjätte kärnvapenprov och det mest kraftfulla hittills.

Sedan dess har en rad skakningar och jordskred inträffat i regionen, vilket enligt experter gör att testanläggningen Punggye-ri förmodligen inte kan användas mer. Skulle den göra det, skulle det kunna orsaka radioaktiva utsläpp.