TT-Utrikes

Minister död i gruvprotester

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Bolivias biträdande inrikesminister har sannolikt dödats sedan han förts iväg av strejkande gruvarbetare. Det bekräftas nu från den bolivianska regeringen. - Allt tyder på att vår biträdande minister Rodolfo Illanes har blivit brutalt och fegt mördad, säger regeringens Carlos Romero.(TT)

Bolivias biträdande inrikesminister har sannolikt dödats sedan han förts iväg av strejkande gruvarbetare. Det bekräftas nu från den bolivianska regeringen.

– Allt tyder på att vår biträdande minister Rodolfo Illanes har blivit brutalt och fegt mördad, säger regeringens Carlos Romero.

Enligt lokala medier har ministern slagits ihjäl. De hänvisar till chefen för en radiostation som säger att man sett ministerns kropp.

Enligt regeringen är det klart att 56-årige Illanes kidnappats av demonstranter, och det sades tidigare att han "riskerade tortyr", sedan han under torsdagen åkt för att prata med de strejkande.

Tusentals oorganiserade gruvarbetare protesterar i Panduro, mellan storstäderna La Paz och Cochabamba, och har blockerat vägar och drabbat samman med polisen. Två arbetare sköts i onsdags ihjäl av polisen, och 17 poliser har skadats i protesterna.