TT-Utrikes

Misstänkt bombman "hatade militären"

TT-Utrikes Artikeln publicerades

"Han hatade soldater", sade Thailands vice premiärminister Prawit Wongsuwan till reportrar i samband med gripandet av en man misstänkt för ett bombdåd mot ett militärsjukhus. Mannen har anhållits misstänkt för att ligga bakom ett bombdåd mot militärsjukhuset Phramongkutklao i Bangkok.(TT)

Mannen har anhållits misstänkt för att ligga bakom ett bombdåd mot militärsjukhuset Phramongkutklao i Bangkok. Sjukhuset i området Rajthevi har många militära patienter, och smällen inträffade på treårsdagen av militärkuppen 2014. 21 personer skadades i dådet.

Militärjuntan, som tidigare har varit förtegen kring dådet, uppger nu för första gången vad som kan ha varit mannens motiv. Han tros även ha planerat tre till fyra mindre bombdåd sedan 2007.

Det är oklart hur länge mannen har varit anhållen. Militärjuntan har beviljat sig själv rätten att anhålla personer under sju dagar utan att detta meddelas, men oftast är det betydligt längre än så.

Samtidigt har en person skadats efter att en bomb, stor som en pingpongboll, exploderade i Bangbok på fredagen. Smällen inträffade en dag efter att mannens gripande blev känt. Flera mindre bomber har smällt runt om i Bangkok under de senaste månaderna. Ingen grupp har tagit på sig ansvaret, men spekulationer har väckts om att motståndet mot militärjuntan växer sig starkare.