TT-Utrikes

Norsk polis slår till - efter över 100 dagar

TT-Utrikes Artikeln publicerades

107 dagar. Så lång tid kan det ta för norsk polis att slå till efter tips från utländska kollegor om övergrepp mot barn. Det är tidningen VG som gått igenom fall från FBI-tillslaget mot övergreppsforumet Playpen och den australiska aktionen mot en nätmötesplats kallad The Love Zone häromåret.(TT)

107 dagar. Så lång tid kan det ta för norsk polis att slå till efter tips från utländska kollegor om övergrepp mot barn.

Det är tidningen VG som gått igenom fall från FBI-tillslaget mot övergreppsforumet Playpen och den australiska aktionen mot en nätmötesplats kallad The Love Zone häromåret. De fick över 40 förgreningar till Norge, misstankar som den utländska polisen skickade till norska myndigheter.

Men sedan hände ingenting, på i genomsnitt 3,5 månader. Så lång tid tog det för lokal polis runtom i Norge att agera mot de utpekade enligt VG:s genomgång.

– Vi måste anstränga oss för att bli bättre. Jag är inte nöjd när jag ser dessa siffror, säger Kjell Johan Abrahamsen, vid polisdistriktet Sørøst, till tidningen.