TT-Utrikes

Paradisö vid Fuerteventura "laglöst land"

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Den lilla obebodda paradisön Los Lobos utanför Fuerteventura på Kanarieöarna hotas av massinvasionen av turister, larmar polis och myndigheter. Lokala medier rapporterar om en skytteltrafik av taxibåtar utan tillstånd, med risker för både turister och djurliv på "ön utan lagar".(TT)

Den lilla obebodda paradisön Los Lobos utanför Fuerteventura på Kanarieöarna hotas av massinvasionen av turister, larmar polis och myndigheter. Lokala medier rapporterar om en skytteltrafik av taxibåtar utan tillstånd, med risker för både turister och djurliv på "ön utan lagar".

Isla de Lobos, cirka två kilometer utanför Fuerteventuras ostkust och med en yta på knappt 4,5 kvadratkilometer, är naturreservat med en unik flora och fauna. Endast 200 besökare om dagen tillåts på ön. Men i verkligheten kan det röra sig om uppemot 2 000, rapporterar El Diario.

Taxibåtarna trängs bland badande turister och dykare, och det finns en risk för människors liv och säkerhet, enligt kustmyndigheten Dirección general de costas som nu kräver att kommunen vidtar åtgärder.