TT-Utrikes

Tre skadade vid avsiktlig påkörning

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Tre personer skadades när de blev påkörda av en bil strax norr om Toulouse i Frankrike. Det värst skadade offret, en ung kvinna, har allvarliga skallskador. Påkörningen skedde avsiktigt enligt den 28-årige föraren som greps strax efteråt. Han säger att han hade planerat brottet i flera månader.(TT)

Tre personer skadades när de blev påkörda av en bil strax norr om Toulouse i Frankrike. Det värst skadade offret, en ung kvinna, har allvarliga skallskador.

Påkörningen skedde avsiktigt enligt den 28-årige föraren som greps strax efteråt. Han säger att han hade planerat brottet i flera månader. Mannen har på grund av psykiska problem varit inlagd fram till december i fjol och är enligt polisen känd för diverse småbrott. Bilföraren finns inte på någon lista över kända extremister.

"För närvarande betraktas det inte som en terrorhändelse men inte heller detta har uteslutits", skriver åklagarmyndigheten i ett uttalande.

Påkörningen skedde på fredagseftermiddagen vid en handelshögskola i Blagnac, där de skadade studerar. En 23-årig kvinna skadades allvarligt medan två män, 22 respektive 23 år, kom undan med lindrigare skador.