TT-Utrikes

Tyska S röstar om regeringsfrågan

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Nu är avgörandet i gång. Tyska socialdemokraterna låter medlemmarna rösta om partiet ska ingå i en koalitionsregering med kristdemokratiska CDU och dess systerparti CSU.(TT)

Nu är avgörandet i gång. Tyska socialdemokraterna låter medlemmarna rösta om partiet ska ingå i en koalitionsregering med kristdemokratiska CDU och dess systerparti CSU.

Omkring 464 000 medlemmar i SPD (Sozialdemokratische Partei Deutschlands) ska säga sitt i omröstningen som pågår från och med på tisdagen till fredag i nästa vecka, den 2 mars. Resultatet väntas några dagar senare.

Partiledningen vädjar till medlemmarna att rösta ja till regeringsförslaget. SPD befann sig i en koalitionsregering med samma partier under den föregående mandatperioden, och var till en början kallsinnigt till att ingå ännu en regering med CDU och CSU.

Men partiet bestämde sig till sist för att en koalitionsregering var ett bättre alternativ än att låta Tyskland gå till omval, som skulle kunna innebära ytterligare framgångar för det starkt invandringskritiska AFD.