TT-Utrikes

USA och talibaner i fredssamtal

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Representanter för USA och de afghanska talibanerna möttes på måndagen i Förenade arabemiraten för att fortsätta försöka etablera en grund för fredssamtal.(TT)

Representanter för USA och de afghanska talibanerna möttes på måndagen i Förenade arabemiraten för att fortsätta försöka etablera en grund för fredssamtal.

En talesperson för talibanerna säger att representanter för Saudiarabien, Pakistan och Förenade arabemiraten också kommer att delta i samtalen, som syftar till att få ett slut på det 17 år långa kriget i Afghanistan.

Det diplomatiska arbetet för att lösa konflikten har på sistone intensifierats, men talibanerna vägrar fortsatt befatta sig med den internationellt erkända regeringen i Kabul, som de ser som icke legitim och tillsatt från utlandet.

Talibanerna, som kämpat för att återinföra strikt islamisk lagstiftning efter att de störtats från makten 2001, anser att internationella militärstyrkors närvaro i Afghanistan är det största hindret för fred.

Trots de ökade diplomatiska trevarna fortsätter striderna i Afghanistan, med stora förluster av människoliv på båda sidor.