Villa brann ned till grunden - orsaken oklar

Åseda Artikeln publicerades

Räddningstjänsten lät villan strax utanför Åseda sakta brinna ned till grunden. Deras prioritet under måndagskvällen blev att skydda byggnader runt omkring.

– Det är osäkert om det går att gör någon teknisk undersökning här. Det blir i stort sett bara murstocken kvar, säger räddningsledare Tony Klemets från räddningstjänsten i Östra Kronoberg.

Vad som orskadade den totala branden strax utanför Åseda är fortfarande inte känt.
Foto: Annika Niquet
Vad som orskadade den totala branden strax utanför Åseda är fortfarande inte känt.

Vad som orsakade branden kunde Tony Klemets inte uttala sig om. Larmet kom till räddningstjänsten strax innan klockan 19 på måndagskvällen och då var villan redan övertänd när man kom fram.

Ägaren till huset var från början svår att nå men han kunde lokaliseras efter ett telefonsamtal och dök upp på brandplatsen. Båda han och mannens hund var oskadda efter branden.

Räddningsstyrkor från Åseda, Värends räddningstjänst i Växjö, Lessebo och Hultsfred var i starten av räddningsarbetet inkallade. Då handlade det mesta om att skydda omkringliggande byggnader, framförallt på en grannfastighet där det står ett garage och en verkstad.

– Vid 22 räknar jag med att vi inte har så mycket kvar här att göra. Sen handlar det om att fortsätta hålla koll på det nedbrunna huset och eftersläckning, det kommer vi att syssla med det mesta av natten, säger Tony Klemets.

Han var vid 21-tiden tveksam till om det överhuvudtaget skulle gå att göra någon teknisk undersökning, så fullständig var branden. Han räknade inte med att mer än själva grunden skulle stå kvar efter måndagskvällen.

 

Foto: Annika Niquet

 

Foto: Annika Niquet